Usluge

NAŠE USLUGE

Sa ciljem da ulepša Vaš osmeh, stomatološka ordinacija Medicodent

pruža kompletne usluge za sve članove porodice.

Preventivna i dečija stomatologija

Poseta stomatologu u ranom periodu deteta je od velikog značaja za očuvanje zdravlja njegovih zuba. Najbolje je dete dovesti u periodu nakon nicanja mlečnih zuba, kada su svi zubi zdravi. Ova poseta se sastoji od edukacije roditelja kako da održavaju higijenu zuba svoje dece i u igri sa malim pacijentima.

Lečenje parodontopatije i zapaljenja desni

Gingivitis predstavlja zapaljenje desni, dok je parodontopatija oboljenje koje zahvata ceo potporni aparat zuba. Ove bolesti su najčešći razlozi za gubitak zuba u starijem životnom dobu, a sve češće se pojavljuju i kod mladih ljudi.

Zubna protetika

Zubna protetika Vam obezbeđuje nadoknadu oštećenja krunice zuba i izvađenih zuba. Krunice i mostovi su fiksne protetske nadoknade (cementiraju se u ustima i ne mogu se vaditi), dok su zubne proteze mobilne.

Restaurativna stomatologija i lečenje kanala korena zuba

Restaurativna stomatologija je grana stomatologije koja se bavi lečenjem i nadoknadom izgubljenih tvrdih zubnih tkiva, odnosno gleđi i dentina. Do gubitka ovih struktura dolazi nakon traume zuba usled povreda i padova, ali prvenstveno kao posledica prisustva karijesa koji je najčešći uzrok gubitka zubnog tkiva.

Ortodoncija

Ortodoncija ili ortopedija vilica je grana stomatologije koja se bavi nepravlnim zagrižajem koji može biti posledica nepravilnih koštanih odnosa, odnosno međusobnog odnosa gornje i donje vilice, ili samo nepravilnog položaja zuba u vilicama.

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija pruža rešenja ukoliko su Vaši zubi izmenjene boje ili oblika.

Oralna hirurgija i implantologija

Oralna hirurgija je ograničena na hirurgiju usne duplje, što podrazumeva hirušku terapiju zapaljenja u kosti porekla zuba (parodontitisi, ciste, granulomi), parodontalna hirurgija odnosno sve oralno-hiruške procedure desni, bilo da se radi o rešavanju zapaljenskih procesa ili funkcionalno-estetskih nedostataka. U domen oralne hirurgije podpada i hiruško vađenje zuba kao i uklanjanje svih promena sluzokože usne duplje uz prateći izveštaj patologa o prirodi uklonjene promene.

Copyright © 2019 MEDICODENT. Sva prava zadržana.

Pretraga