NAŠE USLUGE

Poseta stomatologu u ranom periodu deteta je od velikog značaja za očuvanje zdravlja njegovih zuba. Najbolje je dete dovesti u periodu nakon nicanja mlečnih zuba, kada su svi zubi zdravi. Ova poseta se sastoji od edukacije roditelja kako da održavaju higijenu zuba svoje dece i u igri sa malim pacijentima.

Restaurativna stomatologija je grana stomatologije koja se bavi lečenjem i nadoknadom izgubljenih tvrdih zubnih tkiva, odnosno gleđi i dentina. Do gubitka ovih struktura dolazi nakon traume zuba usled povreda i padova, ali prvenstveno kao posledica prisustva karijesa koji je najčešći uzrok gubitka zubnog tkiva.

Gingivitis predstavlja zapaljenje desni, dok je parodontopatija oboljenje koje zahvata ceo potporni aparat zuba. Ove bolesti su najčešći razlozi za gubitak zuba u starijem životnom dobu, a sve češće se pojavljuju i kod mladih ljudi.

Ortodoncija ili ortopedija vilica je grana stomatologije koja se bavi nepravlnim zagrižajem koji može biti posledica nepravilnih koštanih odnosa, odnosno međusobnog odnosa gornje i donje vilice, ili samo nepravilnog položaja zuba u vilicama.

Copyright © 2019 MEDICODENT. Sva prava zadržana.

Pretraga