NAŠE USLUGE

Zubna protetika

Zubna protetika Vam obezbeđuje nadoknadu oštećenja krunice zuba i izvađenih zuba. Krunice i mostovi su fiksne protetske nadoknade (cementiraju se u ustima i ne mogu se vaditi), dok su zubne proteze mobilne.

Zubne krunice nadoknađuju krunični deo zuba, u potpunosti imitirajući boju, oblik i veličinu prirodnog zuba. Zubni most je protetska nadoknada koja se sastoji od dve ili više krunica, njime se premoštava bezubi predeo, i za njihovi izradu neophodno je postojanje zuba nosača ispred i iza bezubog predela.

Zubne proteze su mobilne protetske nadoknade, koje se izrađuju u slučaju krezubosti i potpune bezubosti. U zavisnosti da li se nadoknađuje nekoliko zuba ili svi zubi, zubne proteze mogu biti parcijalne ili totalne. U zavisnosti od materijala od kojih se izrađuju proteze mogu biti akrilatne, valplast ili skeletirane proteze.

Do nedavno, krunice i mostovi su se isključivo izrađivali od metalokeramike, tj. metalne krunice koja je presvučen slojem keramike. Metal daje čvrstoću, a keramika estetiku. Danas se izrađuju bezmetalne krunice i mostovi, kojima se postižu mnogo bolja estetska rešenja, a zubi izgledaju prirodnije.

Copyright © 2019 MEDICODENT. Sva prava zadržana.

Pretraga